Dacia с 1 млн. доставени автомобили на газ


25 Sep 2024

Dacia предлага двугоривен бензин/пропан бутан двигател от 2010 г. и наскоро достигна един милион продадени автомобила, задвижвани с LPG, на всички свои пазари. От 2020 г. този двугоривен двигател се нарича ECO-G100. Той предлага максимален въртящ момент 170 Нм от 2000 об./мин.

Автомобилите са проектирани и конструирани така, че да работят с пропан бутан. Резервоарът за газ заема мястото на резервното колело, без да засяга резервоара за гориво или обема на багажника. Автомобилите, задвижвани с LPG, имат гаранция 5 години или 100 000 км, както всички други превозни средства в гамата на румънската марка.

Двигателят ECO-G100 е ценово достъпен и икономичен. LPG е едно от най-евтините горива на пазара (до 60% по-евтино от безоловния бензин 95 ). Това е еквивалентно на икономия от около 63 лв. на пълен резервоар.

Автомобил, оборудван с двугоривен двигател, може да работи както с бензин, така и с газ. Двата резервоара са отделни и разполагат с капацитет от приблизително 50 литра всеки (в зависимост от модела). 

Много по-добра от предишната?