Renault пуска лимитирана серия от наследника на Zoe за България


15 Oct 2024

Вчера по време на изложението в Париж Renault показа възродения си модел 4, който се връща под формата на компактен електромобил. Друга легенда от миналото - Renault 5, се завърна преди няколко месеца, а само след няколко дни клиентите в България ще могат да направят първи поръчки за наследника на Zoe.

Renault отваря предварителни поръчки на 55 броя от новото 5 E-tech electric, което ще дебютира пред българска публика на Автомобилен салон София. Фенове на марката могат да заявят модела още преди официалното начало на продажбите в България. Лимитирано количество от 55 броя ще бъде на разположение за предварителни поръчки на щанда на марката в Интер Експо Център, както и в търговските представителства на марката в страната.

Новата "петица" ще се предлага в пет нива на оборудване: Five, Evolution, Techno, Iconic Five и специална серия Roland-Garros. Първите автомобили, които могат да бъдат поръчани, са в нива Techno и Iconic. И двете нива са оборудвани с 52 кВтч батерия с пробег при едно зареждане до 410 км по WLTP.

Цените в България стартират от 66 490 лв. за ниво Techno и 70 490 лв. с ДДС за ниво Iconic. Любопитно е, че първите клиенти, които конфигурират своя автомобил, ще получат и подарък – карта за безплатна електроенергия на стойност 1555 лв. с ДДС.

Най-достъпният пикап у нас?