И Румъния започва ремонт на Дунав мост

  • Галерия с четири снимки Галерия с четири снимки

18 Oct 2024

В понеделник, 21 октомври 2024 г., започва ремонт и в румънския участък от Дунав мост между Русе и Гюргево. Съоръжението няма да бъде затваряно изцяло, като е предвидена поетапна схема на дейностите, за да остане мостът отворен за движение на леки коли и камиони.

Въпреки това се очакват усложнения, тъй като паралелно ще има ремонтни дейности и в българския дял от моста. Първоначалната идея е била да се затвори изцяло едната лента за движение в румънския участък, но поради ремонтните дейности от българска страна, липсата на място за изчакване на камионите и изключителната натовареност този вариант е отхвърлен, съобщава БНР. Ремонтът от румънска страна ще започне от “граничната фуга”, която се явява най-близка до извършваните от българска страна дейности. По този начин ще се заобикаля участък от едва около 50 метра, което няма да повлияе съществено на временната организация на движението, наложена във връзка с ремонта на българската част от моста, твърдят румънските власти.

Както и в българската част от строителството, ремонтните дейности ще се извършват само в светлата част на денонощието. Румънският ремонт трябва да приключи до средата на декември, докато този от българска страна ще продължи две години.

Източник: БНР

Най-достъпният пикап у нас?