Opel с най-добри продажби в Европа от 2011 г. насам

Opel с най-добри продажби в Европа от 2011 г. насам
12 Jan 2016

Оpel (включително Vauxhall във Великобритания) постигна най-добрите си резултати в продажбите през последните четири години независимо от стратегическото оттегляне на компанията от пазара в Русия. Според предварителните данни, през 2015 година фирмата е доставила на своите клиенти над 1.1 милиона нови автомобила. Tова представлява ръст от над 35 000 екземпляра или с 3,3 процента в сравнение с резултатите през 2014 година, като ръстът е малко по-силен от този на европейския автомобилен пазар като цяло. Това означава, че пазарният дял на марката Opel в цялостния автомобилен пазар в Европа отбелязва ръст за трета поредна година, достигайки около 5,8 процента – най-добрите резултати на марката по отношение на обема на продажбите и пазарния дял от 2011 година насам.

“2015 бе най-добрата година за марката Opel от 2011 насам благодарение на нашата продуктова офанзива. Ние увеличихме обема на нашите продажби и нашия пазарен дял и сме оптимисти, че ще успеем да продължим тези успехи и през 2016 година,” сподели Петер Кристиан Кюсперт, вицепрезидент продажби и следпродажбено обслужване на Opel Group. “Основанията за оптимизъм се дължат отчасти на новия Opel Astra. Новият модел вече се радва на повече от 80 000 поръчки, въпреки че пристигна в представителствата на марката в повечето европейски държави чак през месец ноември. Очакваме много силно представяне и от варианта Sports Tourer, чието серийно производство ще започне през пролетта на 2016 година.”

През миналата година автомобилният производител с централа в Рюселсхайм постигна увеличение на обема на продажбите на пазарите в общо 20 държави, сред които Германия, Великобритания (под марката Vauxhall), Франция, Италия и Испания. В България увеличението на обема на продажбите на Opel е с близо 30 процента. Ръст по отношение на пазарния дял е регистриран на над 10 европейски пазара.

Моделът Mokka отбеляза най-силния ръст на годишна основа в гамата от леки автомобили на фирмата с увеличение в размер на 16 процента. Новите регистрации при Corsa също нараснаха с 6 процента.

Важно е да се отбележи също, че през 2015 година марките Opel и Vauxhall успяха да реализират също над 100 000 лекотоварни автомобила, с което отбелязаха ръст от 24 процента в сравнение с 2014 година, надхвърлиха значително средния за пазара ръст от 9 процента и достигнаха най-високите резултати по отношение на обема на продажбите и пазарния дял на марката в този сегмент от пазара от 2008 година насам. И трите линии в лекотоварната гама регистрираха увеличение на обема на продажбите, като при Vivaro то бе 38 процента, при Movano 27 процента и 12 процента при Combo.

Още любопитни новини и тестове от света на автомобилите, може да намерите на сайта на нашите приятели от Auto Bild България.

 

Първородната Godzilla!