Mercedes-Benz E-Class All-Terrain: новото комби за навсякъде

  • Mercedes-Benz E-Class All-Terrain: новото комби за навсякъде

21 Sep 2016

Audi отдавна имат A6 Allroad, да не говорим, че Allroad тенденцията зарази и A4. Volvo също отдавна продават XC модификацията на комбито V70, а преди дни пуснаха и новия супер як вариант V90 Cross Country. VW си имат Passat Alltrack…, а къде е Mercedes? Те по-глупави ли са от останалите?

Вече не, защото това е чисто новото повдигнато комби Merc E-Class All-Terrain. Рецептата е добре позната: двойно предаване, офроуд елементи по броните и по-висок клиренс. Последният е с 29 мм + в сравнение с този на нормалния E-Class T, като 14 мм от този плюс се дължи на по-високите бордове на гумите, а останалите 15, на по-високата позиция на въздушното окачване - което също е стандартно - в режим Normal. Казахме гуми, те са 19- и 20-инчови.

Двигателите? Засега All-Terrain ще дойде само в една модификация, E220d 4Matic, задвижвана от новоразработения 2-литров дизел със 194 к.с. и 400 Нм, вързан за 9-степенната автоматична кутия 9G-Tronic. Ускорение до 100 за 8 сек, 232 км/ч максимална скорост и официален разход от 5,1 л/100 км. 

Много практичен и интересен!