Скромен, като ядрена подводница. Dartz Prombron Black Alligator идва с 1600 коня, кожа от алигатори и волан с 292 диаманта. Галерия


23 Jul 2017

Скромността краси човека казват хората, и ако приемем, че това важи и за автомобилите, то латвийската компания Dartz прави най-уродливите SUV-та на планетата. Те обаче явно намират добра реализация, тъй като първият помпозен автомобил на Dartz Motorz (така се изписват, няма грешка) бе представен преди шест години, а днес марката продължава да изкарва нови.

Dartz Prombron Black Alligator е най-новият им... не знаем точно как да го наречем, затова нека бъде просто модел, който е базиран на Mercedes-AMG GLS 63. И по отношение на разточителността, в сравнение с него, колата-донор на немците прилича на базов Seat Ibiza. В галерията може да видите и волана на Black Alligator, който е съшит с кожа от... алигатори, бутоните му са покрити с 14-каратово злато, а там където няма кожа има диаманти – 292 такива. Само кормилото струва близо 30 000 евро.

Най-интересното четиво за тази кола е списъкът с опциите. Латвийците предлагат и други решения за интериора, като например, кожа от щраус, питон и скат. Съвсем логичен избор, нали?! За екстериора пък може да избирате „кожата“ на колата да бъде от карбон и кевлар, или пък ако ви трябва бронировка, от титан покрит с кевлар.

Задвижването? Тук става още по-забавно. Dartz Motorz предлагат няколко нива на мощност, като за топ изпълнението обещават 1600 к.с. Като се има предвид, че Merc-AMG 63 GLS генерира „смешните“ 585 коня, ще е доста интересно как точно ще стане номера. Латвийците обясняват в пресрелийза мерките с които 5,5-литровия битурбо V8 би следвало да изкара още едни 1015 коня.

Силовият тунинг включва „CNC преработка на главите, монтиран в багажника резервоар с вода за интеркулера, разпробиване на блока, стоманени ризи на цилиндрите, специална изпускателна система с програмируеми клапи CES-3, по-големи ттурбини и карбонов всмукателен колектор“.

Един съвсем разумен автомобил, който може да паркирате в гаража си, редом до новия си Emperor I (синьото недоразумение долу), супер-мега кич преработката базирана на Merc-Maybach, която е дело на ателие на име Scaldarsi Motorz. Простете, Motors. Кликнете на снимката долу, след като разгледате галерията горе.

Много практичен и интересен!