Състезателен номер ½. Това е изумителният Алан Кемпстер. Галерия и видео


24 Dec 2016

Може би не сте чували за Алан Кемпстер, но със сигурност ще го запомните, след като се запознаете с историята му. И причината да я публикуваме сега, не е защото всички се сещат за хората с по-трудни съдби по време на празниците, а просто защото Алан е вдъхновяваща личност, която не спира да преследва мечтите си. И е адски добър пример.

През 1990 г. Алан претърпява тежък инцидент, блъска го пиян шофьор, докато той кара своя мотоциклет. В резултат австралиецът губи дясната си ръка и крак... Инцидент, който би оставил мнозина в позицията на примирение, но не и Алън. Той решава не само, че ще кара мотор отново, но и че ще се състезава.

„Искам просто да кажа на всеки с някаква степен на инвалидност, ако имате своя мечта и страст, трябва да я следвате. Вие трябва да я сбъднете, друг няма да го направи“... Алан пригажда мотоциклета си, като изнася контролите от лявата страна, газ, спирачки, всичко. И печели първото си състезание. „Покажете на света, че всичко е възможно, когато вложите ум и усилия в него...“

Наистина вдъхновяващ човек, който освен всичко друго, има и чувство за хумор. Не случайно състезателният му номер е ½. Голям човек. Респект.

Много практичен и интересен!