BMW показва интериора на бъдещето. Идва с библиотека, зелен мъх и жестово управление. Галерия


06 Jan 2017

Концепцията се казва BMW i Inside Future и има за цел да представи именно виждането на баварците, относно бъдещето на вътрешното пространство на колите. Автомобилът (ако можем да го наречем така) демонстрира любопитни решения, като библиотека с истински книги и зелена мъхоподобна постелка. Идеята е ясна, да се чувствате като у дома си, докато самата машина се грижи за това, което днес правим ние – шофирането.

Основен акцент в BMW i Inside Future е огромният HoloActive Touch дисплей и управлението с жестове. BMW вече предлага Серия 7 с инфотейнмънт система, която може да командвате размахвайки ръце и сучейки пръсти, но тук технологията е още по-смела. Идеята е, че (ще) можете да командвате всичко, както Том Круз борави със системата в „Специален доклад“, без да натискате физически бутони. За да разбирате обаче кога сте активирали дадена функция, ултразвуков импулс ще създава усещане в ръката ви. Леле.

BMW представи i Inside Future на CES изложението (Consumer Technology Association) за електроника в Лас Вегас, където и Toyota показа интересен малък прототип. Който, по случайност, също носи името i и предлага интериор с множество дисплеи. Кликнете на снимката за да видите и японската количка.

Първородната Godzilla!