Мъж си направил Lambo Countach от нулата. Отнело му 17 години, разбил си мазето за да изкара колата. Видео и галерия

  • Галерия от 26 кадъра. Галерия от 26 кадъра.

01 сеп 2018

Подвигът, че Кен си е направил сам кола дори не е най-съществената част от историята, а това че я е правил в продължение на 17 години. Ето това се казва постоянство. Американецът вижда Lambo Countach във филм, след което решава, че иска да си направи такова. През септември 1990 г. запретва ръкави и започва работа в мазето си, без никакъв опит.

Кен използва моделче в мащаб 1:16 от което измерва пропорциите, умножава измерванията по 16 и построява дървен скелет, върху който лека-полека започва да оформя панелите на купето от алуминии. Прави го на ръка, като оставя вратите, най-трудните според него елементи, за накрая. Само изфабрикуването на алуминиевата обвивка му отнема около година.

Шасито заварява от стоманени профили, като най-сложно било приравняването на каросерията с въпросното. Джантите задава за изработка на негов приятел, който ги фрезова от алуминий. След като колата била относително готова, Кен трябвало да я боядиса. Сам нанася няколко слоя грунд, след което прибягва до професионални услуги за финалните полагания на самия цвят.

Само, че имало един проблем, колата била сглобена в мазето. За целта на боядисването решителният човек разглобява панелите и ги изнася един по един до бояджията, като само тази операция му отнема над 25 часа. През 2008 година Кен най-после завършва самоделното си Lambo Countach, но проблемът с местонахождението на возилото висял нерешен: извикан бил екскаватор, който изровил почвата под стената на къщата му, за да може да бъде избита стената. Процедурата отнела едва 90 минути, миг време в сравнение с това прекарано от Кен в мазето.

Какво последвало после? Финални тестове за настройка, снимки, няколко изложения, докато през 2016 Кен не продава рожбата на своя 17-годишен труд. Как така може да се питат някой от вас, но тези които обичат да ръчкат разни работи знаят, че понякога процесът по самата изработка на нещо е по-важен от самия финален продукт.

„Бикът от мазето“, както Кен нарича своето самоделно Lambo Countach, наистина изглежда страхотно. За сравнение може да разгледате и това 1979 Lamborghini Countach LP400 S Series I, цъкнете на снимката за да отворите масивната и готина галерия от 43 снимки.


 

Коментирай

Sending ...