Едно изумително Ducati 848 Evo. Повече от кафе рейсър, боядисан в стил Porsche. Галерия и инфо

  • Галерия от 8 снимки. Галерия от 8 снимки.

02 Feb 2017

Австрийците от NCT Motorcycles са деиствали с размах. Взели са Ducati 848 Evo и са го превърнали в този мега мощно изглеждащ гол мотор или по-скоро кафе рейсър. Модерна техника – класически вид, идеята и реализацията ни допадат.

„Искахме да работим по байк, който е по-нов от тези които обикновено правим,“ казва Дейвид Уидман от NCT. „Искахме да има контраст спрямо предходния ни проект Black Stallion [който е в дъното на този материал, кликнете след като разгледате Ducati-то]”. С две думи, този мотор не е правен по поръчка, а за кеф, за демонстрация на възможности. „Разбира се, че някой ден ще го продадем, но за сега си е само за нас, мотор който да представя ателието ни“.

Вещите хора разглобяват Ducati 848 Evo до рамата и му правят нова спомагателна отзад, с алуминиева опашка. Приятно тапицирана седалка и семпъл LED стоп оформят задницата, а що се отнася до окачването, NCT махат Showa вилката и инсталират компоненти Öhlins в двата края. Заводските Brembo спирачки са оставени, но вече се командват от къстъм лостчета. Горе също виждаме ръкохватки и мигачи от Motogadget.

Що се отнася до двигателя, добро обслужване K&N филтър, ремапнат ECU, нова изпускателна система и накрайник от Akrapovič, както и ново окабеляване, което не е толкова лесна работа при съвременните байкове. „Работата по толкова нов мотоциклет е съвсем различна в сравнение с тази по стар байк. Тук има много повече кабели и скриването им е доста голям проблем.“

С който явно са се справили, защото мотоциклетът изглежда доста спретнат и класически, въпреки издаващите го модерни компоненти. В подкрепа на „едновремешния“ му вид е цветът вдъхновен от състезателното минало на Porsche. Отива му. NCT Motorcycles определено го могат, нещо в което бяхме убедени и от предходния им проект, базиран на това прекрасно BMW R 100 RN (кликнете на байка за галерията).

 

Първородната Godzilla!