BMW R100 RT кръстено „Черният жребец“ #28. Дело е на National Custom Tech и по-модерно отколкото си мислите. Галерия

  • BMW R100 RT кръстено „Черният жребец“ #28. Дело е на National Custom Tech и по-модерно отколкото си мислите. Галерия

06 Dec 2016

NCT е състав от трима души, Дейвид Уидман, Кърт Кьошек и Мануел Тилке, които се захващат да модернизират и брутализират тази R стотица. Всичко започва с разпиляван на стария боксер до последната гайка, след което следва събиране с нови цилиндри, бутала и разпределителни валове. Пичовете слагат шифтър от KLS Motorsport, като инсталират също и система за безключово палене и алармена система. Стар мотор? Златен.

Подходът е минималистичен, в който контролите от Motogadget се вписват прекрасно, акумулаторът е литиево-йоннен и е скрит под двигателя, а фарът е LED. Ето колко модерен може да бъде един стар байк. Готин е и Akrapovič-а, който наднича изпод единичната седалка, а гумите придават брутален вид на мотоциклета. Heidenau K60 Scout дават изненадващо добро сцепление на асфалт, казват хората от NCT.

Вилката? Ducati 900 Super Sport със спирачки Brembo, които определено спират доста по-добре от заводските. Отзад работи Öhlins шок, разбира се със залатен преливник и жълта пружина. Искаме да караме този байк, моментално.

Първородната Godzilla!