Това Quattro е със задно. Audi Drift Sport D-Mac S1 със 700 коня. Галерия и инфо

  • Галерия от 14 снимки. Галерия от 14 снимки.

18 Nov 2018

Quattro със задно звучи, като вегитарианска пържола, като метална пластмаса или като сух лед. Всъщност, забравете последното, факт е обаче че звучи абсурдно, още повече когато колата, която би следвало да е със задвижване quattro (Audi си го пишат с малка буква, когато говорят за двойното предаване) е Quattro S1. Или поне прилича на такова, само дето не еееее.

Audi-то всъщност е дълга база, за разлика от оригинала, и предназначението му не е било да лети над главите на зрителите по отсечките на рали „Корсика“, а да се движи с вратите настрани, постоянно и по асфалт. Попаднахме на колата в стабилния сайт speedhunters.com и като видяхме надписа quattro? на задния капак, се изкушихме.

В публикувания там материал няма много информация, но се казва, че автомобилът все още се прави и то по обратния път – отвън навътре. Тоест, екстериорът е напълно готов, има си и готини джанти Meister S1R, както и спирачки с по 4 бутала Dynapro, но не-quattro-то все още си чака мотора, трансмисията и други важни чаркове. Затова ще видите и снимка на която я бутат, а не защото е със задно. Идеята е интересна, а въпросният мотор е 2,7-литров 5-цилиндров с турбо, генериращ достатъчните 700 к.с.

Любопитно ни е да видим тази любопитна дрифтачка в действие, когато си получи органите на място, а дотогава ще си припомняме историята на това легендарно задвижване с нашия подробен и доста любопитен материал (кликнете на това истинско Quattro и ще отидете точно там).

Първородната Godzilla!