Merc-AMG E 63 S Estate разполага с 612 коня и вдига сто за 3,5 сек. Бруталното комби. Галерия и инфо

  • Галерия от 8 снимки. Галерия от 8 снимки.

02 Feb 2017

Практично семейно комби с 4-литров битурбо V8 с 612 к.с., 850 Нм и 1800-литров багажник... Или поне става толкова, когато бутнете всички седалки освен шофьорската. Още повече, че колата е с двойно предаване, така че е супер и за зимата. Пък и тези 850 Нм биха притеснили задните гуми, ако отиваха само към тях. Но, о, чакайте, всъщност могат да товарят и само задните гуми, защото Mercedes-Benz E 63 S AMG Estate разполага с 4Matic изръчкан от AMG, така че да е по-спортен и да притежава функция за дрифт.

Преди да се изстреляте от 0-100 км/ч за 3,5 сек и да направите дупка с формата на куче в задния прозорец обаче, трябва да знаете, че може да спестите някой друг лев и да вземете по-смешната версия без S на задния капак. Тя се придвижва с по-мизерните 571 к.с. и 750 Нм и се завлачва до 100 са по-мудните 3,6 сек... При които кучето ви също може да яхне задната чистачка. Ако доплатите пък Merc-AMG ще ви отключат мега комбито до 290 км/ч. А най-якото е, че ако решите да карате лежерно го можете: оставяте 9-степенната МCT да реди предавките по свое усмотрение и си гледате децата в огледалото.

Багажник между 640 и 1800 литра, 0-100 за 3,5 и двойно предаване, до скоро подобни работи ги можеха само Audi, но този голям Benz има един коз – Drift Mode опцията която споменахме, а и е по-мощен. Въпреки, че задницата на E-Class Estate изглежда доста китайска с тези стопове, а Audi-то няма слаб ъгъл за наблюдение. Въпрос на вкус обаче, този Bnez е могъщ и респектиращ. В списъка с опциите има и керамични спирачки, които може би са добра инвестиция, ако решите да оставяте детското столче в бокса, тъй като колата все пак е голяма и тежка. Със 115 кг по-тежка от седана реално, но пък не е като да не върви.

Какво да очакваме? Ами, по всяка вероятност отговор от Audi Sport и по-мощна RS 6-ица, защото в момента най-най версията на инголщадци е Audi RS6 Avant performance с нейните 605 коня и 750 Нм. До Женева обаче има достатъчно време за едни 650 коня си мислим ние... И след като разгледате кратката галерия на бега комби Benz-а, може да се метнете на чисто новата Серия 5 Touring, която най-вероятно ще остане без M версия, която да бърка с пръсти в супата на Audi и Merc (кикнете на синьото немско комби).

Много практичен и интересен!