Marauder AMG: тази карбонова лодка с 3100 коня е вдъхновена от Mercedes-AMG GT R. Галерия и инфо

  • Галерия с 9 снимки. Галерия с 9 снимки.

17 Feb 2017

Американските специалисти по супер бързи и също толкова скъпи моторници Cigarette Racing си партнират с Merc-AMG от 2007 г. Тоест, през тази правят 10 заедно, добър повод за показване на най-новия и брутален плавателен съд плод на сътрудничеството - Marauder AMG.

Лодката е изработена предимно от карбон. Композитът е използван навсякъде, където това е било възможно, в резултат на което масата на Marauder е с 590 по-ниска от тази на предходния модел, който е със същите размери. Съдът побира общо пет човека, а двигателите, противно на това което всички очакваме, не са 4-литрови битурбо V8-маци например, а идват от Mercury Racing.

Моторите са инсталирани асиметрично по диагонал в кърмата и развиват по 1350 коня всеки, когато се карат в спокоен режим. В режим на пълна тяга обаче мощността скача на по 1550 коня за мотор или общо 3100 при перките. Супер, но каква тогава е връзката между моторницата и Mercedes-AMG GT R? Ами,... зелената боя ‘Green Hell Magno’.

След като се порадвате на деветте кадъра от галерията на карбоновия куршум може да проверите и „водния“ Aston Martin с 1040 коня, както и морското возило на Lexus, което – за разлика от AMG-то – се задвижва от два автомобилни 5-литрови V8-мака (кликнете на снимката).

Най-достъпният пикап у нас?