Това е най-бавният Lexus правен някога, развива 80 км/ч. Задвижва се от два 5.0 V8 мотора, мощен е 885 коня. Галерия и инфо

  • Галерия с 11 кадъра. Галерия с 11 кадъра.

13 Jan 2017

Най-бавен, защото е лодка. Струва ви се малко? Скорост от 80 км/ч на вода си е добре, а и Lexus Sport Yacht побираща осем човека. Корпусът е изработен от CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic или армирана с въглеродни влакна пластмаса), а цялото управление на моторницата е съсредоточено в огромен тъч дисплей. И в един по-малък на кормилото. И в два лоста командващи двата мотора.

Мотори, които могат да бъдат намерени в новото фенси купе на марката Lexus LC 500 (кликнете на снимката за галерия на колата). Общата им мощност е 885 к.с., достатъчни за 80-те км/ч (43 възела) от заглавието. Палубата и интериорът са – о, изненада! - супер луксозни, покрити с кожа и дърво, каквито Lexus ползва и в колите си. Стереото е Mark Levinson, а вероятно единствения минус на лодката е, че не може да се купи. За сега тя е само концепция, демонстрация от типа „Ето какво можем“.

Можете обаче да си купите яко морско возило от Aston Martin. Британците (реално холандците, защото лодката се прави от Quintessence Yachts) представиха своето виждане за супер луксозна яхта под формата на AM37 и AM37S, втората с 1040 к.с. и развиваща 83 км/ч (кликнете на нея за цялата галерия).

 

Първородната Godzilla!