Адска машина. Бруталният Icon 1000 Kawasaki Vulcan 650 S ‘Dethgrip’. Галерия и инфо

  • Галерия с 11 снимки. Галерия с 11 снимки.

19 Feb 2017

Не е бомба, а мотор и то какъв. Kawasaki поръчват на Icon 1000 да направят апокалиптичен байк, дават им Vulcan 650 S и им казват „Молим ви само да не пипате резервоара“. Пичовете от Icon отвръщат „Окей, няма проблем“ и изрязват абсолютно всичко останало. Дори част от рамата, като отзад присаждат рамо на окачването от Ninja 650.

Предното окачване също е доста интересно, като и там има компоненти от 650-кубиковата задница на Ninja, но те са толкова променени, че няма да ги познаете. Това са също части от задното окачване на пистарката, но вързани в доста къстъм схема с два шока Nitron. Отзад амортисьора също е такъв.

Колелата пък са с произход Harley-Davidson, 19-ичнови и двете предни, обути в Maxxis DTR-1. Тези комплекти пасват доста на сай-фи хорър визията на моторетката, по която са монтирани ръчно изработени от стомана части. Брутален байк, който доста ни допада. И който ни подсеща за друг Icon проект, носещ може би най-якото име за къстъм мотоциклет – ‘Three Martini Lunch’ (кликнете на зеления Triumph Thruxton за галерията).

Първородната Godzilla!