Тази Yamaha YZF-R1 е откачена колкото си иска. Изработена е от реквизит за филма „Мисия Вавилон“ с Вин Дизел. Галерия и инфо

  • Галерия от 8 снимки. Галерия от 8 снимки.

23 Feb 2017

Не е рядкост ударен мотор да се превърне в база за интересен проект, но в случая имаме мотор направен за снимки на филм, след което е ударен и в последствие направен на това, което виждате. Което е... доста любопитно творение, като никое друго. Определено това е най-откачената R1-ца, която някога сме виждали.

Байкът е дело на французина Людвик Назарет, който прави няколко мотора за филма „Мисия Вавилон“ с Вин Дизел. В последствие катастрофиралата машина се оказва отново в ателието му за да претърпи още една трансформация. Най-забележителната част от проекта е премахването на вилката и поставянето на рамо със завиваща главина. И в двата края на мотора са закачени задни 17-ки от Triumph Daytona 955, а амортисьорите са поръчкови от TFX Suspension.

По-голямата част от панелите на байка са карбонови, включително и този на резервоара, под който се крие алуминиев съд. Обърнете внимание и на накрайника на ауспуха завършващ с... диоди. Принципно не сме почитатели на подобен тип тунинг, но при този мотор идеята просто някак си работи. Acewall дигитален километраж, право като тояга кормило с огледалца в края, класически кръгъл фар и ключе с червено капаче, този байк е дооооста впечатляващ.

И леко ни напомня за ненормалния мотоциклет с Maserati V8, който по не случайност е дело на същия този смахнат (с най-добри чувства) французин. Кликнете и на този супер откачен 470-конен мотор за да видите галерията и видеото.

Много практичен и интересен!