Peugeot и Citroen купиха Opel. General Motors пуска волана на немската марка след 90 години управление. Инфо

Peugeot и Citroen купиха Opel. General Motors пуска волана на немската марка след 90 години управление. Инфо
04 Mar 2017

Сключването на сделката за покупка на Opel между GM и PSA е факт, като подробностите около нея ще бъдат оповестени в понеделник 6 март, в 10:15 българско време, в централата на французите. General Motors държеше кормилото на добрата немска марка в продължение на 90 години, като през последните 16 Opel е на загуба, се казват от Reuters.

До какво ще доведе това? Ами, повече ще знаем в понеделник, но шефът на PSA Карлос Таварес казва, че Opel ще бъде запазен, като немско предприятие. Логично е да видим нови модели и от трите марки – Opel, Peugeot и Citroen – с общи платформи с цел намаляване на производствените разходи. Французите ще се възползват и от опита на марката, както и от техническите нововъведения, което би следвало да е добре за PSA. Как обаче всичко това ще се отрази на Opel?

Рано е да се каже. Моментът надали е особено спокоен за всички 38 000 служители на немската марка, които не знаят колко от тях ще запазят работа си. Макар, че Таварес е съобщил също, че PSA „ще уважи съществуващите [работни] споразумения,“ няма нищо сигурно. Ще видим ли коли на Peugeot с двойно предаване от Opel? Или пък следващата Astra ще е с HDI мотор? Ще поживеем и ще видим, но със сигурност сделката ще се отрази добре на французите и ще засили позициите им в Европа.

Много практичен и интересен!