Bentley EXP 12 Speed 6e Concept е електрическо кабрио с изумителен интериор. Галерия и инфо

  • Галерия с 8 снимки. Галерия с 8 снимки.

07 Mar 2017

Дори Bentley гледа към бъдещето през електрически очила. Няма и друг избор след вече обявените забрани на двигателите с вътрешно горене, които ще влязат в сила в някои страни в обозримото бъдеще. Първата стъпка към елкектрификацията обаче ще бъде плъгин хибрид версия на Bentayga, която ще се появи през 2018 г., а дотогава ще видим редица концепции по темата.

Като това супер елегантно кабрио Bentley EXP 12 Speed 6e Concept чийто интериор е по-впечатляващ от екстериора на колата. Него вече сме го виждали в купе варианта на EXP 10 Speed 6 Concept (видяхме концепцията и на живо пред Вила д’Есте, изглежда зашеметяващо), но с тази разлика, че EXP 12 Speed 6e Concept е изцяло електрическо и затова си няма ауспуси.

Кабината е феноменална. Воланът е отрязан, като пилотски щурвал, а в двата му горни края са монтирани бутони изобразяващи... ракети. Тези ала Джеймс Бонд копчета обаче не отварят капаци с муниции, а единият служи за бууст - максимална тяга за кратък период от време - докато другият за... ограничение на скоростта, например в населени места.

Централната конзола е съставена от масивно парче стъкло зад което работи OLED дисплей (съставен от органични светодиоди), а почти всичко останало е обвито в дебела червена кожа. Физическите превключватели пък са направени от месинг и вероятно са също толкова приятни на пипане, колкото и на вид.

Задвижването? Не се казва и дума, но е много вероятно то да е само за целта на изложението, като напълно електрическо работещо Bentley ще видим най-рано през 2020 г. И след като разгледате галерията на Bentley EXP 12 Speed 6e Concept може да кликнете на това прекрасно EXP 10 от 2015-та, пъвообраза на екстериорния дизайн на кабриолета.

Лукс от Китай!