Aston Martin Rapide AMR вози четири човека в карбонови седалки с 340 км/ч. Галерия и инфо

  • Галерия от 16 снимки. Галерия от 16 снимки.

10 Mar 2017

Това, което виждате е карбоново заяждане на Aston Martin с Porsche Panamera. Или пък не точно? Ами, не точно, защото докато Pana е луксозен кораб, който може да се движи адски бързо (3,4 до сто и 310 км/ч в най-мощната си версия Turbo S E-Hybrid), то този Aston Martin Rapide AMR оставя комфорта и лукса на по-заден план в полза на хардкор представянето.

AMR идва от Aston Martin Racing, а четириместният Aston е първата кола от чисто новото екстремно подразделение на AM заедно с Vantage AMR Pro, дуото дебютирало преди дни в Женева. Та, в общи линии си представете, че AMR е нещо като AMG Black Series за Mercedes.

За целта Aston са поолекотили четириместния си кораб, но детайлите около него са оскъдни. Виждаме много карбон, като дори фирмената емблема изглежда като щампована от въглерод. Четирите седалки също са с коруби от карбон, джантите са 21-инчови, а 6-литровият атмосферен AM29 V12 е модифициран за повече тяга.

Колко повече не казват от Aston, но в Rapide S този мотор генерира 560 к.с. и 630 Нм, достатъчни за 4,2 сек до 100 км/ч и 330 км/ч. Британците казват само, че Rapide AMR вдига 340 км/ч или с 10 отгоре. Бихте ли заложили на новия британец или пък предпочитате немския турбо хибрид? Кликнете на тази Panamera Turbo S E-Hybrid за малко детайли в помощ на размислите и страстите.

Лукс от Китай!