Този Ford Mustang GT е с един кон повече: седалките му са облицовани с кожа от истински мустанг. Правен е от Vilner

  • Галерия от 10 снимки. Галерия от 10 снимки.

22 Mar 2017

Звучи леко (даже не много леко) скандално, но преди родните природозащитници да скочат на Vilner, бързаме да отбележим, че колата не е правена в София, а в Пекин, в китайското представителство на арт студиото и очевидно за доста ексцентричен собственик. Същият е държал - понеже кара истински Mustang (в GT изпълнението с 5-литров V8 и над 420 коня -, кожата в колата му също да бъде от... истински мустанг. На места дори може да видите космите...

Клиентът много е държал да има и естествен косъм в колата му, като от Vilner са успели да го убедят въпросният да не присъства навсякъде (това е било първоначалното желание на китаеца), а само по страниците на седалките. От арт студиото са настояли, че така самите седалки ще бъдат по-... използваеми, а и визуалният удар за по-чувствителните на тема „естествена кожа“ няма да е толкова силен. Макар, че смятаме че и така интериорът си е достатъчно скандален. А и тук е добре да припомним, че за едно Bentley си отиват около 12 телета, чиито живот е не по-малко ценен от този на конете.

Vilner са боравили с кожата с респект, като количеството ръчен труд вложен в салона е доста сериозен. Ръчни перфорации за декоративните кантове на седалките, ръчно съшит волан, както и ръчно положена алканатара там където няма... кожа от мустанг. Таванът също е интересен, облицован с ръчно изрисувано платно алкантара: изображенията са на две кобри, които напомнят за връзката между Mustang и Shelby, но влечугите са издържани в по-„драконов“ китайски стил.

Червени конци и колани във връзка с екстериора на колата и специалната метална табелка означение 01, завършват този доста любопитен салон. На последната е гравирано първото поколение Mustang, още един „сертификат за истинност“ така желан от клиента.

Скандален? Доста. Добър? Това може да прецените също сами, ние оценяваме майсторската работа на ателието, а разбиранията на клиента са друга бира. След като разгледате десетте кадъра ви предлагаме да кликенте на това Shelby Cobra GT500 Super Snake, което Vilner направиха в София. В него няма умрели коне, а 850 живи и механични под предния капак.

 

Първородната Godzilla!