На 7755-километрова разходка до през Северния полярен кръг с 2001 BMW M Coupe. Галерия и инфо

  • Галерия от 34 снимки. Галерия от 34 снимки.

06 Apr 2017

Човекът се казва Райън Аргю и преди няколко години видял историята на Car and Driver, които разходили Corvette през „Демпстер Хайуей“, близо 740-километровата „магистрала“ свързваща Доусън с Инувик. Тогава решил, че иска да направи същото, но с друга кола, която все още не притежавал. Оглеждал се за BMW M Coupe от години и накрая открил подходяща обява, продал свята Yamaha R1 и BMW 330 и купил 15-годишното купе.

Райън вербувал свой приятел за компания и двамата потеглили на амбициозното пътешествие. Без дори да сменят маслото на колата и без каквито и да е резервни части. M-ката само била оборудвана с багажник и натоварена с комплект гуми и три 20-литрови туби с бензин, крик и... хладилна чанта за бирата. „Бяхме крайно неподготвени,“ казва Райън, „нямахме сателитни телефони, а мобилните бяха безполезни извън селцата. А ден преди да потеглим се бяхме върнали от 6-дневен купон в Лас Вегас... На три часа сън и с празни портфейли...“

Райън и Марк успяват да завършат пътешествието си (последната картинка от галерията е картата с маршрута им) без никакви проблеми. Почти никакви всъщност, защото по пътя удрят планинска коза, но за щастие без особени последствия. След общо 11 дни и 7755 км, няколко десетки литра кафе и доста повече литри бензин, мисията е изпълнена. Разгледайте галерията, а ако имате желание да се запознаете подробно с експедицията (и поназнайвате английки), може да кликнете тук.

Първородната Godzilla!