„Балкан Стар“ спира да продава Mercedes-Benz


10 Apr 2017

Днес на редакционния имейл получихме потвърждение от „Балкан Стар“, в което се съобщава, че дружеството предава щафетата на официален представител на марката Mercedes-Benz (заедно със Setra и Fuso) на компания на име „Силвър Стар Моторс“. Това означава край на 25-годишната дейност на „Балкан Стар“ свързана с продажбата и обслужването на леките коли и камионите на най-старата автомобилна марка в света.

Дали това е за добро? Ами, надяваме се, след като „Силвър Стар Моторс“ поеме кормилото (тя всъщност го е поела ефективно от 1 април) да се радваме на по-добро управление и на повече дейности свързани с Mercedes в България. В пресинформацията също пише, че компанията ще отвори нови центрове, първо в София, Пловдив и Варна.

„Силвър Стар Моторс“ е собственост на британската Silver Star Motors Holding Limited, която е притежание на г-н от Саудитска Арабия на име Халед Ахмед Джуфали. Холдингът имал дългогодишни отношения с Daimler, което е и една от причините немците да изберат именно него за наследник на „Балкан Стар“. Последните ще продължат да продават Mitsubishi и марките на Fiat Chrysler Automobiles S.p.A.

*Снимката от илюстрацията е на Merc-AMG GT R, кликнете на нея за материала за топ изпълнението.

Лукс от Китай!