Citroen C5 Aircross е близнак на европейската кола на годината

  • Галерия с 14 снимки. Очакваме кадри с по-високо качество след официалната премиера. Галерия с 14 снимки. Очакваме кадри с по-високо качество след официалната премиера.

15 Apr 2017

Пред вас са първите официални (но неофициално разпространени) снимки на новия Citroen C5 Aircross. Това означава, че снимки с ниско качество изтекоха преди премиерата на колата през следващата седмица.

Кросоувърът с доста свеж дизайн използва платформата на PSA EMP2, върху която стъпва Peugeot 3008 – европейската кола на годината за 2017. И тук не говорим само за платформата, а за цялата двигателна гама, която ще бъде сходна – бензинови и дизелови  турбо двигатели, покриващи еконормите Евро 6. Най-мощните ще бъдат двулитров дизел със 180 к.с. и 1,6-литров бензинов със 165. Стига Citroen да не ни изненада приятно с нещо по-така по време на официалната премиера в Шанхай малко след Великден.

Специално за дългокраките китайци Citroen ще предложи и удължена версия. Европейският модел ще се произвежда в Рен, Франция и серийно ще идва с тези ефектни дневни светлини и цветни акценти по каросерията.
 

Първородната Godzilla!