Kickboxer Diesel AWD е нафтов мотоциклет с двойно предаване и дизелов боксер от Subaru

  • Галерия от 29 картинки. Галерия от 29 картинки.
  • Kickboxer Diesel AWD Kickboxer Diesel AWD
  • Kickboxer Diesel AWD Kickboxer Diesel AWD
  • Kickboxer Diesel AWD Kickboxer Diesel AWD
  • A това е Kickboxer Diesel само със задно... A това е Kickboxer Diesel само със задно...
  • ... и първия Kickboxer с мотор от WRX. ... и първия Kickboxer с мотор от WRX.
  • А това е моторът от Subaru WRX. А това е моторът от Subaru WRX.
  • Това също е двигател от Subaru WRX. Това също е двигател от Subaru WRX.

09 Jul 2017

Това е идеята на гениалния ненормалник Иън Макелрой, който e скицирал проект на име Kickboxer, байк с 2,5-литров боксер от Subaru WRX (сивата машина накрая на галерията). Оранжевият мотоциклет пък е версия на мотора, но с дизеловия боксер на японците, а това което виждате на първите скици, синият проект, е Kickboxer Diesel AWD – 2-литров ‘Subaru Boxer Diesel’ и двойно предаване.

Поровихме в интернет и открихме няколко материала по темата, в това число и интервю с въпросния господин. Той казва, че работата по дизеловия вариант е била по-лесна, тъй като нафтовия мотор бил „с 61,3 мм по-компактен от бензиновия...“ Иън уточнява също, че спойлерите (трябва да) са от композитни материали, радиаторът е поместен под седалката, а междинният охладител е поставен отпред.

Колко истински са тези проекти? Ами, Макелрой не е нахвърлял части на CAD просто ей така, а е мислил нещата. В интернет открихме и няколко снимки на действителен мотор с боксер от Subaru, в процес на сглобяване, но не сме сигурно дали се изпълнява по идеята на Иън.

Задвижването? Сложна система с две вериги, завиваща главина и схема от щанги, която не ни е много ясна. Ясно е обаче, че адски много искаме да видим поне един от вариантите изработен от метал. Разгледайте галерията, след което кликнете на това нещо наречено Lazareth LM847 и задвижвано от... 4,7-литрво Maserati V8. Щом това животно съществува, не виждаме причина да не направят и Kickboxer Diesel AWD.

Много практичен и интересен!