Volkswagen вероятно ще продаде Ducati


28 Apr 2017

BMW си правят мотори от години (реално отпреди да започнат да правят коли), Mercedes си партнират с MV Agusta, а VW си купи Ducati чрез Audi. Това стана през 2012 година, когато немците платиха 747 милиона евро за правото да притежават марката. Така, макар и в различна степен, трите големи немски марки си похапват и от тортата на мотоциклетния пазар.

За съжаление на VW обаче, същите може би ще се наложи да продадат Ducati в следствие на толкова обсъждания скандал с дизеловите измами. И по-специално заради съсредоточаването на инвестиции в развитието на електрическата програма на концерна. Така или иначе се спекулира, че покупката на Ducati през 2012 не е била свързана с някаква финансова логика, а по-скоро с личните предпочитания на Фердинанд Пиех.

Сега Пийх вече не е зад кормилото на гиганта, а VW закриха програмата си за Льо Ман, както и тази за WRC, за да преориентират парите си в друга посока. Какво да очакваме? Ами, можем да очакваме продажба на Ducati на все още неизвестен купувач и силни прояви от страна на Volkswagen в областта на електрическите коли, като част от реабилитационната програма на концерна. А и понеже това е бъдещето, загатнато в някаква степен от отзи VW I.D. Crozz Concept. Кликнете на колата за материала.

 

 

Много практичен и интересен!