Liberty Walk SSX-660R е малко изчадие базирано на Honda S660. Прилича на бейби NSX

  • Кратка галерия от 3 снимки. Кратка галерия от 3 снимки.

16 May 2017

Много харесваме Honda S660 и най-вече нейната най-мощна R версия, която генерира внушителните... 101 к.с. Сериозно, наистина я харесваме по същата причина, поради която харесваме и Mazda MX-5. A именно защото е глътка лек и свеж механичен въздух в ставащата все по-тежка съвременна автомобилна атмосфера.

А и реално, макар и със само 660-кубика, моторчето е поместено пред задната ос. Тоест, това е роудстър със задно предаване и централно разположен двигател. Супер. Количката се продава само в Япония, където попада в класа наречен „кей кар“ (значително по-ниски данъци) и се задвижва от агрегатче с мощност 63 к.с.. Тази R версия обаче бълва стабилните 101 коня и се предлага както със CVT, така и ръчка. Ура!

Liberty Walk? От тях сме свикнали да раздуват Lambo-та, Ferrari-та, GT-R-и и McLaren-и, но в случая са накиприли домашната си малка Hond-ичка. Аеротo е типично в техен стил, а количката прилича на брутализиран мини NSX. Ние не бихме отказали такава, а колкото до цената на кита, кликнете тук и ще се отзовете директно на сайта на тунера. Ако пък искате да знаете повече за самата кола (и, важна забележка, разбирате японски), кликнете тук.

А след, като се накликате по линковете и галерията, може да цъкнете и на този McLaren, който е произведение на същите тези леко откачени японци.

Лукс от Китай!