MINI вероятно ще направят и... седан. Не е изключено да видим отново и името Riley

  • Така би могъл да изглежда петия член на MINI семейството (галерия с 10 снимки). Така би могъл да изглежда петия член на MINI семейството (галерия с 10 снимки).
  • Базиран на това, новия Countryman, тук в най-лютото изпълнение JCW. Базиран на това, новия Countryman, тук в най-лютото изпълнение JCW.
  • UKL2 платформата послужи и за китайската единичка във версия седан. UKL2 платформата послужи и за китайската единичка във версия седан.
  • Ииии, MINI семейството във изпълненията John Cooper Works с 2-литровия турбо бензин и с по 231 коня. Ииии, MINI семейството във изпълненията John Cooper Works с 2-литровия турбо бензин и с по 231 коня.

24 May 2017

Или по-точно BMW е много възможно да направят седан версия на ставащия все по-силен и зрял бранд MINI. Баварците държат и правата над името Riley, а в миналото марката е произвеждала триобемните Riley Elf и Wolseley Hornet, нещо което повечето собственици на модерни MINI-та не знаят, признава Ралф Мелер пред Autocar. Г-н Мелер е шеф на маркетинговия отдел на „британците“ и не би пропуснал възможността за оползотворяването на още един сегмент, чрез който MINI да засили и без това добрите си продажби.

„Сегментът на седаните е доста силен в Азия и САЩ,“ казва Мелер. „Това разбира се е доста интересно за нас...“ И за нас също, появата на MINI седан би било любопитен момент от съвременната история на марката. Такава кола ще бъде таргетирана именно към споменатите пазари, но ще се предлага и глобално, това е сигурно.

Базата? Много е вероятно седанът, който ще се яви петият модел от гамата на MINI, да е базиран на Countryman и неговата UKL2 платформа. BMW вече пусната Серия 1 седан на същата за Китай, така че нищо чудно новото MINI “Elf” (името е чисто спекулативно, но не е седи лошо) да притежава 2670 мм междуосие като 1-чката седан и новия Countryman. За сравнение актуалното Audi A3 седан, за нас може би най-готино изглеждащият компактен триобемен автомобил, предлага почти идентично междуосие от 2636 мм. Ще поживeем и ще видим.

Източник и рендър: www.autocar.co.uk

Първородната Godzilla!