Мercedes-AMG GT3 Edition 50 е пистово чудовище, ограничено е в серия от 5 коли и върви с подарък часовник

  • Галерия от 19 снимки. Галерия от 19 снимки.

30 May 2017

Merc-AMG правят подарък на самите себе си, по случай половинвековното си съществуване. Подарък с надписи “50 YEARS AMG”, “50 YEARS OF DRIVING PERFORMANCE” и табелка в интериора „AMG Edition 50“, последната със съответния номер на колата от серията.

Какво е по-различното на този състезател от „нормалния“ Merc-AMG GT3? Ами, основно споменатите надписи, като Edition 50 идва и с по-шумен ауспух [одобряваме], с по-агресивен аеро пакет от карбон [одобряваме] и подобрения в интериора – нов ролкейдж, нови карбонови седалки и нови копчета по таблблото в комплект с нов инструментален панел [също едно голямо „ДА“ от нас].

Моторът? В случай, че сте пропуснали детайлите около миналогодишния дебют на Мerc-AMG GT3, в състезателя не работи рейсинг версия на новия 4-литров битурбо V8 от цивилката, а вариант на мега атмосферката с обем 6,2, която работеше в предшестващия SLS GT3. Под капара се трудят 622 к.с. и 635 Нм, който въртят задните колела през 6 степенна секвенциална кутия. Ускорението до сто става за 3,8 сек, а максималната скорост е 322 км/ч, макар че тя зависи и от настройките на аерото.

А, да, ако успеете да се доберете до един от петте специалитета ще получите и комплимент от IWC - Ingenieur Chronograph Sport Edition "50th Anniversary of Mercedes-AMG". Ако обаче хобито ви не е „професионален пилот“, може да се задоволите и с този скромен Merc-AMG GT C Edition 50, който е шосеен и разполага със също не лошите 550 к.с. Кликнете на него за галерията и инфото.

Лукс от Китай!