Новият папамобил вдига 100 за 7,3 секунди. На ток

  • Ватиканът разпространи само една снимка от официалната церемония по връчването на ключовете на новия папамобил. Затова добавихме още три на самата кола. Ватиканът разпространи само една снимка от официалната церемония по връчването на ключовете на новия папамобил. Затова добавихме още три на самата кола.

02 Jun 2017

Вярваме в напредъка на страни като Норвегия, Дания и Холандия по пътя към нулеви вредни емисии от превозни средства, но истината е, че ако има държава в света, която лесно да може да постигне изцяло нулеви емисии, това е Ватиканът. Замислете се – новата придобивка на папата е близо 1% от целия автомобилен парк в най-малката страна.  При това Негово Светейшество би могъл да я кара лично, нещо което папа Франциск все още с удоволствие прави.

Набързо за Ampera-e: произвежданият от GM модел идва с 60-киловатова батерия, която осигурява пробег от около 380 реални километра. Мощността е 200 к.с., а липсата на каквато и да е бронировка отговаря на изискванията на светия отец да е по-близко до хората.

Първородната Godzilla!