Deep Creek Cycleworks Ducati 900SS ‘Distinto’ е красив. Събран е от няколко различни мотора

  • Галерия от 9 снимки. Галерия от 9 снимки.

09 Jun 2017

„Моторът е к*пеле,“ казва Крис от белгийското ателие Deep Creek Cycleworks „и това е умишлено, защото не всичко, което прави Ducati е красиво. Събрах всички части на марката, които ми харесват. Имах само рамата от 750SS от 90-те с документите и нищо повече. Взех я заради формата, красива е и видях потенциал в нея. След това купих 2001 Monster 900ie и така започна всичко“.

Крис харесва звука на двигателите на Ducati, а ние го разбираме. Стартира проекта комбинирайки рамата на 750SS с L двойката на Monster-a и неговата електрическа система. И оттам се започва с ровенето в „каталога с части на Ducati“. Спойлерите идват от състезателна версия на 900SS от 1995-та, без никакви отвори за захващане или за фар, което позволява на Крис да отвори такъв асиметрично отпред и да направи крепежните точки където му е удобно.

Резервоарът винаги е ключов елемент в един мото проект. Съдът е оригинално произведен за 750 Sport, като Крис преправя маркучите за инжекционната система на Monster агрегата. Задното рамо е с произход 1000 SS, предните Brembo са от споменатия 900ie, а колелата са Monster ST4. Опашката обаче е дело на самия майстор – направена е от алуминий на ръка и е монтирана на скъсена спомагателна рама. Що се отнася до кожената седалка и боята, единствено тапицирането и праховото боядисване са направени от подизпълнители.

Както често се случва, въздушната кутия е премахната в полза на чифт K&N филтри, изпускателната система е къстъм изпълнение, а електрическите и електронни работи са с марка Motogadget, като мигачите за Highsider. „Наричам байка Ducati 900SS Distinto,“ казва Крис, изискан един вид, защото смята, че моторът е състезател, който можеш да сложиш и до камината си, за да се наслаждаваш на неговите форми и цветове.

Разгледайте галерията от девет кадъра, след което може да кликнете на това доста по-различно Siegl Ducati Monster Leggero GTS.

Първородната Godzilla!