Този 1960 Mercedes-Benz 300 SL Roadster е бил боядисан в Fire Engine Red. Сега е зеленикаво-сиво и все така прекрасен. Ще се продаде за 1,3 млн. долара

  • Галерия от 45 кадъра. Галерия от 45 кадъра.

14 Jun 2017

Fire Engine Red звучи доста ярко, макар че и сегашният зеленикаво-сив Light Green Poly цвят доста му отива. Колата датира от 1960 г. и е претърпяла детайлна реставрация, не може да забележите и петънце на недостатък, освен може би леката ръжда по оригиналния комплект с инструменти, които обаче традиционно вдигат сериозно цената на класиките.

И макар да няма „летящите“ врати не легендарното купе, Mercedes-Benz 300 SL Roadster е един прекрасен автомобил, чиято цена само ще расте. Влизането в салона е по-лесно заради преработената тръбна конструкция, а резервната гума е поместена под багажника. Последното е наложило монтаж на по-малък резервоар, но пък избиралите Roadster получавали по-голям багажник.

Този екземпляр ще се продаде на 24 юни в организирания от RM Sotheby’s търг в Санта Моника, а прогнозната му цена е между 1,1 и 1,3 млн. долара. Разгледайте подробната галерия от 45 кадъра и му се насладете.

Първородната Godzilla!