Volvo променя тактиката. Polestar става отделна марка, ще прави супер бързи електрически коли

  • Галерия с 9 снимки на предимно сини бързи Volvo-та Галерия с 9 снимки на предимно сини бързи Volvo-та
  • Това е емблемата, която ще стои върху колите на Polestar Това е емблемата, която ще стои върху колите на Polestar
  • Polestar ще запази духа на спортните коли, но те вече ще се задвижват от електромотори Polestar ще запази духа на спортните коли, но те вече ще се задвижват от електромотори
  • Все още не е ясно какво ще се случи със състезателната програма на Polestar Все още не е ясно какво ще се случи със състезателната програма на Polestar

22 Jun 2017

До днес името Polestar беше свързано само с едно – с наточени до неузнаваемост и адски бързи (обикновено сини) Volvo-та. Оттук нататък обаче ще трябва да свиквате с новия имидж на марката – тя се насочва към електрическите модели.

Нещо повече – емблемата на Polestar вече ще стои самостоятелно върху продуктите на компанията, които няма да имат нищо общо с Volvo. Поне маркетингово.

Колите на Polestar ще бъдат насочени към почитателите на спортните автомобили, но ще бъдат облагодетелствани от всичко, с което разполага Volvo – електрическа платформа, заводи, системи за сигурност.
Решението е поредна стъпка на Geely (китайския собственик на Volvo) в посока на превръщането на автомобилната му империя в портфолио от разнообразни марки по образец на VW Group. Polestar ще бъде спортната марка, Volvo – луксозната, докато Lynk&Co ще играе ролята на Skoda-та в групата.

Все още няма официална информация кога да очакваме първия самостоятелен електрически модел на Polestar, но според някои слухове прототипът ще е готов преди края на годината.

Първородната Godzilla!