Peugeot извади „нов” пикап за Африка. Дизайнът е... практичен

  • Галерия с 5 снимки Галерия с 5 снимки

24 Jun 2017

След като Tesla ще има пикап, би било малко странно Peugeot да няма. Всъщност френската компания не разчита само на шикозни пътнически модели, а иска да има също здрав и удароустойчив пикап за нетрадиционен, но огромен пазар – африканския.

Френският модел носи оригиналното име PickUp и използва техниката на китайския Zhengzhou Nissan Rich, който явно е подходяща основа за тежките задачи, които очакват един пикап в континента с най-лоши пътища.

Гигантът е дълъг 5,08 м, има клиренс от 2,15 м и товароносимост от сравнително скромните 815 кг. За задвижването се използва 2,5-литров турбодизел от една друга епоха. Мощността му е 115 к.с., а въртящият момент – 280 Нм. Версията с двойно предаване идва с понижаващи предавки.

В интериора не гъмжи от екстри, но все пак има някакъв климатик, електрически стъкла, CD, USB и две странични възглавници. ESP липсва, но новият PickUp поне има ABS. И сензори за паркиране назад.

Може да не изглежда толкова симпатичен като 3008, но предполагаме, че ако опитате да обиколите Африка с европейската кола на годината, ще разберете, че за този континент ви трябва по-ръбато и здраво возило.

 

Лукс от Китай!