Ето го и Росен Пенев с неговото Peugeot 206, големият победител от играта ни с Nokian Tyres

  • Галерия от 5 снимки. Галерия от 5 снимки.

26 Jun 2017

Помните ли играта ни с Nokian Tyres от април и началото на май? Тогава ви зададохме седем въпроса свързани с финландския производител на гуми за леки и тежкотоварни автомобили, а наградата бе пълен комплект с размер по избор от лятната гама на марката (ако победителят караше G-Class 6x6 щеше да не му достигнат две гуми). А ето го и него, Росен Пенев, който вече получи четирите гуми за неговото Peugeot 206 - пфиу, не е 6x6, макар че му пожелаваме някой ден да може да си купи и такава -, което ще търкаля висококачествените черни работи през това и следващите няколко лета.

Летни Nokian? Това може и да е изненада за някой от вас ако не сте запознати с портфолиото на Nokian Tyres, а пък други може би си мислят, че финландците не знаят какво значи лятна гума. Но макар, че марката е изобретила първата зимна гума в света, тя прави и летни „обувки“ за автомобили и го прави доста добре. И държи няколко рекорда, в това число за скорост на автомобил на две гуми – над 186 км/ч (кликнете на картинкатата долу за видеото) и за скорост на лед - 335,7 км/ч с модифицирано Audi RS 6.

Пожелаваме на Росен хиляди километри с новите летни Nokian-и, а ако искате да научите още няколко любопитни факта за финландската марка, кликнете на това наклонено BMW.

Много практичен и интересен!