Това е “Labmo Aventador SV” моторница с 3100 коня. Вдига 290 км/ч и се продава за 2 млн. долара

  • Галерия от 9 снимки. Галерия от 9 снимки.

26 Jun 2017

Немалко пари, но това е цената на пакета, който включва още ремарке и кола. Колата, както може да предположите, е именно Lamborghini Aventador Super Veloce от 2016-та (6,5-литров V12 със 750 к.с., 0-100 za 2,8 сек, 350 км/ч) и струва 649 000 долара, а ремаркето и лодката са обявени за общо 1,4 милиона от щатската валута.

Плавателният съд е 52-футовата (малко под 16 метра) MTI G6, която е силно преработена в стила на Aventador SV. Фаровете и стоповете например са 1 към 1 с оригиналните, макар и специално изработени да функционират и в условията на солената вода, огледалата, копчетата вътре, вентилационните отвори на климатика и дори волана са взети директно от каталога с части за SV. Боята също е зеленото Verde Singh, което слагат в Сант’Агата върху карбоновото Lambo. Голяма част от корпуса на моторницата също е направен от карбон. Стереото в кокпита струва 20 хил. долара, а въпросният корпус е снабден с LED ивици, който осветяват водата около него. Нощем прави добра гледка за 10 хиляди долара.

Що се отнася до задвижването, то е поверено на специалистите в областта Mercury Racing. В задната част са монтирани два агрегата с по 1350 к.с., които обаче генерират по 1550 коня всеки, когато „шофьорът“ превключи захранването с гориво от 91 октанов бензин на състезателен. Официалните данни сочат максимална скорост над 180 мили в час, което прави 290 км/ч, мнооооого сериозна скорост не само за вода и едва 60 км/ч по-малко от тази на сухопътното малко братче на SV моторницата.

 

Готината моторница е направена по поръчка на Джино Гарджуло, живеещият във Флорида ресторантьорски магнат, който за съжаление я продава по трагичен повод, загубата на неговия роднина Лари Голдман, основателят на Xtreme Powerboats. Лодката, платформата за теглене и колата се продават в eBay (където цената за всичко вече е 2,2 милиона). A ако пък AMG инициалите ви харесват повече от SV, то може да кикнете на тази също зеллена (донякъде) кобинация от Merc-AMG GT R и Cigarette Marauder, като в лодката работят същите два мотора ползвани и при Lambo моторницата. 

 

 

 

Първородната Godzilla!