Йон Олсон извади RR Wraith с 810 к.с. Търси зимни 24-ки с шипове

  • Галерия с 8 снимки Галерия с 8 снимки

28 Jun 2017

Доказаната луда глава Йон Олсон отдавна е по-известен с лудите си тунинг коли, отколкото с уменията като фрийстайл скиор. Шведът в различни моменти имаше в гаража брутално подготвени и неизменно притежаващи кутия за ски GT-R, Huracan и RS 6. Донякъде неочаквано най-новото му произведение е още по-налудничаво и неподходящо за алпийски спортове – Rolls-Royce Wraith.

Колата е купена преди около половин година и изпратена за преработка в Absolute Motors. Черно-белият камуфлаж е типичен за колите на Йон, като тук има също допълнителни светлини, багажник за сърф (и гориво) на борда и импозантни 24-инчови колела. От видеото ще се убедите, че изисканата тиха изпускателна система на Rolls е била заменена с брутално шумна такава, която вероятно повече подхожда за авантюристичния стил на Йолсон, въпреки спокойните маниери, в които е възпитан 6,6-литровият V12. Мощността му е увеличена до 810 к.с., което вероятно сваля времето до 100 под 4 секунди и вдига максималната скорост над заводските 250 км/ч.

Сред основните проблеми на скиора е намирането на 24-инчови зимни гуми с шипове. По някаква случайност се оказало, че никой производител не предлага подобно нещо…

 

Лукс от Китай!