„Колата е човешко същество“. 1986 Lamborghini Countach 5000 Quattrovalvole и Валентино Балбони, човекът-Lambo

  • Галерия с 10 снимки. Галерия с 10 снимки.

07 Jul 2017

Ако не сте чували за Валентино Балбони, значи не се интересувате от коли. Защото ако се интересувахте от коли, щяхте за знаете какво е Lambo Countach, както и за човека карал абсолютно всички коли на марката правени някога (допреди да се пенсионира през 2008-ма; след това обаче вероятно е е карал и новите модели). Балбони е толкова известен, че в Италия дори има пътна отсечка кръстена на него.

Та, това е той, официалният тест-пилот на Lamborhnini, който започва да работи за марката случайно, като помощник механик (разбирайте да чисти инструментите, пода и да мести колите из завода), за да се издигне до позицията тест-пилот започвайки с Miura, една от последните произведени.

В това видео г-н Балбони кара един специален Countach 5000 Quattrovalvole, който е произведен през 1986-ва за Патрик Мимран, тогавашния шеф на Lamborghini, който сега е известен, като „мултимедиен творец“. Клипът не е дълъг, спокоен е и си заслужава 7-те минути. Гледайте го, след което може да кликнете на това 1979 Lamborghini Countach LP400 S Series I, супер екземпляр от един от най-разпознаваемите модели на марката.

Първородната Godzilla!