Novitec сложи керамични спирачки на Tesla Model X. Джантите са 22-инчови от Vossen

  • Галерия от 19 снимки. Галерия от 19 снимки.

13 Jul 2017

В пресрелийза пише, че немският тунер е подменил спирачната система на Tesla Model X с 380-милиметрови керамични дискове отпред и 360-милиметрови отзад, като в първия край хапят 6-бутални апарати, а под багажника – 4 бутални. Гледайки снимките от галерията обаче, виждаме... стандартните апарати и стоманени дискове. Явно Novitec не са успели да пипнат колата навреме преди сесията, но пък джантите са готините 22-ки от Vossen, а лъчите им са проектирани така, че да създават поток от свеж въздух за охлаждане на вече толкова споменатите спирачки.

Отпред пък има нов сплитер, престилките също са на Novitec, както и дифузьорът в комплект с карбоновия спойлер и лайстната над номера между тях, онази с надписа Tesla. Виждаме и тонирани области в стоповете, които седят яко на фона на белия екстериор, а интериорът... го няма никъде на снимка. Убедени сме, че немците имат решения и за вътре.

Тази кола няма как да не ни подсети за още две пипнати Tesl-и (ударението е важно), едната от Калифорния на Unplugged Performance, чиито предни керамични дискове личат и от снимките. Килкенте на оранжевата S-ка тук за пълната галерия.

И разбира се за Model X-а дело на Vilner. Той не се фука с керамични спирачки, но пък с тюркоазени апарати и доста яки детайли, особео в интериора. Идеята за графиките и изработката са на световно ниво. Кикнете и на тази P90D-ката правена у нас.

Лукс от Китай!