Автопаркът на „Ислямска държава“ прилича на реквизит от „Лудия Макс“. Галерия

  • Галерия от 19 снимки. Галерия от 19 снимки.

18 Jul 2017

Тематиката е доста необичайна за нашия сайт и всички, които ни следят, знаят че изключително рядко публикуваме материали с негативно, а още повече с трагично съдържание. Настоящата галерия обаче, макар и пряко свързана с терористичната организация „Ислямска държава“, е любопитна и определено ни кара да се замислим.

Снимките на „Ройтерс“ показват специално подготвените от ISIS „служебни“ возила, открити от полицията след като иракската армия освободи град Мосул. Някои от колите са „базирани“ на съвременни SUV модели, успяваме да различим Huyndai SantaFe, както и KIA Sportage, дооборудвани с екстри, неприсъстващи в каталозите на корейците (предимно стоманени плочи за защита от едрокалибрени оръжия).

Фотографиите са едновременно леко зловещи и интересни. В един от камионите може да видите дори купол от танк заедно с оръдието. И макар за някои превръщането на семеен Hyundai в бойна единица да звучи нелепо, историята помни подобни трансформации. Ако напишете ‘Rolls-Royce Armored Car’ в Google ще се запознаете със серията Pattern от Първата световна война, базирана на Silver Ghost. 

Фотография: Reuters

Много практичен и интересен!