Mercedes създаде чудовищно комби на кокили

  • Галерия с 10 снимки Галерия с 10 снимки

22 Jul 2017

Mercedes обича да експериментира със системи за двойно предаване и повдигнати окачвания. G63 6x6 и G500 4x4² са сред любимите ни извращения на компанията. Сега към тях може да добавите тази супер брутална Е-класа All-Terain 4x4². Компанията признава, че първоначално замисълът е бил комбито да не се произвежда и да си остане в единствения екземпляр от снимките, но за последните няколко часа интернет просто избухна във възторжени реакции, така че се очертава малка серия за платежоспособни клиенти.

А какво имаме на практика? Клиренс от 420 мм, дълбочина на газене от половин метър и два чифта 31-инчови офроуд гуми, качени върху 20-инчови джанти.

За задвижването отговаря 3,5-литровият бензинов турбо V6 от E 400 с 333 к.с. Порталните мостове се справят с почти всяко препятствие, въпреки че са комбинирани с нетипичното за всъдеходи въздушно окачване. Цената? Първо ще се мисли дали изобщо има шанс за дребносерийно производство, а после Комбито на комбитата ще получи етикетче с шестцифрена сума...

Много практичен и интересен!