Mercedes-AMG GT4 е новата карбонова пистарка с 510 коня и 600 Нм

  • Галерия от 9 снимки. Галерия от 9 снимки.

26 Jul 2017

Мощността е със 75 коня по-ниска от тази на шосейния Merc-AMG GT R, но затова си има причина – т.н. ‘Balance of Performance’ регулациите в GT4 класа, без които Mercedes-AMG GT4 спокойно можеше да чукне 700 коня и нагоре. Но, правилата са си правила, а колата изглежда много яко.

От Mercedes казват, че е базирана на шосейния GT R, но както се досещате промените са доста. Конструкцията на шасито е основно съставена от алуминий и карбон, предпазната клетка вътре разбира се е стоманена, а външните панели (очевидно) също са карбонови. Автомобилът тежи 1390 кг и по данни на немците вдига сто за под 4 секунди и развива 250 км/ч. Трябва да се има предвид обаче, че всички тези данни за мощността на 4-литровия битурбо V8, масата и динамиката са записани със звездички, към които върви уточнението *depending on Balance of Performance”.

Що се отнася до интериора, доминиращият материал е карбоновия композит, пилотът ще разчита само на една духалка (кофти в големите жеги, но няма начин - работата си е работа) и на 20-ина бутона и превключватели, в това число двете врътки за настройка на ABS-а и контрола на сцеплението в 11 степени.

Колко струва това готино и бързо нещо? Стартовата цена е 198 850 евро, но тя не включва ДДС, така че ако сте решили да карате си направете сметката. Разгледайте деветте снимки, след което може да кликнете на този зелен Merc-AMG GT R на който е базирана GT4 колата.

Първородната Godzilla!