Новото Audi S8 избухва с 680 к.с.

  • Галерия с 9 снимки. X-Tomi е нарисувал най-реалното S8 досега Галерия с 9 снимки. X-Tomi е нарисувал най-реалното S8 досега
  • Някои дизайнери сънуват дори версия RS 8 Някои дизайнери сънуват дори версия RS 8
  • Стандартната кола не изглежда импотентна, но все пак винаги се намират клиенти за S8... Стандартната кола не изглежда импотентна, но все пак винаги се намират клиенти за S8...

29 Jul 2017

Откакто Audi представи новото A8 преди няколко седмици, въпросът, който мъчи съзнанието на всички маниаци по темата с четирите кръга е един и същи – кога и какво да очакваме от новото S8. С радост може да съобщим, че вече може да отговорим поне на втората част от въпроса.

Новото S8 по всяка вероятност ще използва същия по обем и параметри мотор като досега – 4-литров битурбо V8, само че този път агрегатът ще дойде от Porsche, а не от Bentley, като досега. Чудовищният мотор ще е същият, който Porsche предлага в Panamera Turbo. Не забравяйте, че новата Panamera и A8 делят една платформа, така че внедряването на един и същи двигател от двете марки не би следвало да е проблем.

Вероятно S8 ще разчита на 550 к.с., колкото има въпросният двигател в Panamera Turbo. Audi S8 Plus по може би ще е хибрид с около 680 к.с., колкото откриваме в Panamera Turbo S E-Hybrid.

Според слуховете въпросната версия S8 Plus ще бъде преименувана на S8 E-Tron. Audi с подобна мощност ще създаде съвсем сериозни проблеми на Mercedes S63 и BMW 740e.

 Ще се радваме и на вашето мнение по въпроса кой е по-по-най от аристократичната тройка. „

В галерията ще видите три рендъра на предполагаемия нов S8 (зелената лимузина дори е с табелки на несъществуващия RS8), както и няколко фотографии на стандартната версия.

Много по-добра от предишната?