Българин обиколи Исландия с колело. Галерия с много ледове и един голям карач

  • Галерия с 13 снимки от обиколката на Исландия Галерия с 13 снимки от обиколката на Исландия

02 Aug 2017

Някои въртят обиколки на “Ринга”, други се впускат в Тур дьо Франс, по-неподготвените се осмеляваме да обиколим Витоша, но малцина са тези, на които е хрумнало да завъртят Обиколката на Исландия. С колело. Всъщност Крум Крумов е първият българин, който предприема това приключение - да обиколи Исландия с колело за по-малко от две седмици. Справя се с исландското Околовръстно за 13 дни и 20 часа, което звучи доста впечатляващо, като се има предвид, че въпросният Ring Road е с дължина от 1400 км. Значи нашата “луда глава” си е правил по една Витоша 100 на ден… но не това е важното, а готините гледки, авантюристичната идея, усилието на волята или с други думи - това, че пичът се е забавлявал на макс. “Не го направих заради рекорда от 14 дни, нито заради „първия българин“ и т.н. В това пътуване имаше жажда за природа, приключение и предизвикателство, разказва Крум”.

Докторантът в Софийския университет не скрива радостта си и от факта, че е осъществил една от детските си мечти - да представи България някъде по света. И се е справил доста добре със задачата.

Снимките в галерията ни са от профила във Facebook на спонсора на обиколката Нетера. В блога на Крум пък ще откриете готини подробности и много живописни описания на хора и места. Той намира местните за много по-топли от поляците, (бил е студент по Туризъм в Полша), исландските хотдози за доста скъпи (4 евро си е направо безбожно, съгласни сме) и обяснява защо повечето снимки, които гледаме, са правени с телефон...

Първородната Godzilla!