Лилавото Lambo Diablo от клипа “Cosmic Girl” на Jamiroquai. Искаха му 549 995 паунда

  • Галерия от 7 снимки на космическото Diablo. Галерия от 7 снимки на космическото Diablo.

05 Apr 2020

Датата е 11 ноември 1996, когато британската асид рок банда Jamiroquai (или Дъмиръкуай на български, така някой ги е записал в Wikipedia) разпространява парчето “Cosmic Girl” и прави света много по-добро място за живеене. Песента е част от третия студиен албум на групата озаглавен “Traveling Without Moving” и до ден днешен не спира да радва феновете на добрата музика.

Видеото също няма как да ни писне, пробвали сме, не става, а ако съдим по гледанията в YouTube, които са... 52 милиона (това от 2012-та насам, тогава е качено в официалния канал на Jamiroquai), песента и клипът меко казано се приемат доста добре. Просто няма причина да не е така – 1996-та година, когато в България се радвахме на запазени Golf „тройки“ и Astra F, Джей Кей събира черно Ferrari F355 Berlinetta, червено F40 и лилаво Lamborghini Diablo SE 30, за да ги заснеме в най-емблематичното преследване правено някога в музикален клип. Добавете и самия саундтрак в комплект с фона на яките гледки на Кабо де Гата, Испания, и легендата е готова.

Ииии след тези няколко десетки реда въведение е време да изплюем още веднъж камъчето и да посочим, че именно лилавото Diablo от клипа бе обявено за продан през 2017-та. Колата е 1996 Lamborghini Diablo SE 30, като 30-ката идва от юбилея на марката. Направени са само 150 екземпляра, а в последствие 15-ина от тях са преработени в състезателни коли, така че шосейките са още по-малко, задвижвани от 5,7-литров V12 и напомпан до 525 коня мотор.

Джей Кей е разполагал с точно такава боядисана в лилаво и е искал именно тя да бъде снимана в клипа. В последствие обаче човек от транспортната компания тотализира возилото му и снимачният екип наема от колекционер този екземпляр, който се продаваше преди 2 години. Лилавото Diablo бе на скромните 17 266 мили или 27 804 километра и е в прекрасно състояние - допълнителен стимул за новия собственик, който е трябвало да преведе еквивалента на 1 202 700 лева по сметката на дилъра продаващ автомобила.

Същият може да се опита да свали от цената с довода, че колата е със сменяно предно стъкло, но това на дали ще промени финансовите условия. След, като личното Diablo SE 30 на Джей Кей е отписано по невнимание и продукцията е спасена с наемането на това от снимките, музикантът казва „Не пипайте колата, докато не дойда. Качвам се на хеликоптера и съм при вас!“ Преди да Джей да кацне обаче, камера пада на предното стъкло и автомобилът остава без него за останалата част от снимките. Ако гледат клипа внимателно, ще видите, че на някой от кадрите, косата на Джей Кей се вее доста подозрително за... наличие на предно стъкло. Друг любопитен факт свързан с видеото е, че червеното Ferrari F40 е притежание на Ник Мейсън, барабаниста на „Пинк Флойд“, който също го кара в клипа.

Толкова пари за Diablo? Реално доста повече от цената на нов Aventador. Ние сме за, което ни припомни една стара публикация, която идва доста на място. „15 причини, поради които това Lamborghini Diablo SV Coupé е по-готино от Aventador.” Кликнете на това жълто Diablo за галерията и причините.

Текст: Иван Монев

Много практичен и интересен!