‘Rampage Camaro’ e реализиран мокър сън. Задвижва се от 7-литров V8 със 740 коня и е изработен, като бижу

  • Брутална галерия от 65 кадъра. Брутална галерия от 65 кадъра.

15 Aug 2017

Европейците винаги сме казвали, че американците не могат да правят автомобили, но това е мнение, което не се споделя от всеки и около което може да се спори. Факт е, че някои от най-забележителните проекти с четири колела идват именно от САЩ, а това ‘Rampage Camaro’ е хипер ярък пример. Видяхме колата на снимка преди няколко години, но тогава не знаехме нищо, докато днес не се сетихме за нея и не решихме да се поразровим.

И открихме това, огромна галерия, която говори сама за себе си. Ще спестим разтегливата информация и имената на частите, защото в противен случай трябва да изпишем света (а и видеото е доста явно), но все пак ще кажем няколко неща. Като например, че колата-донор е 1970 Camaro SS, което очевидно не е било в особено добро състояние, но от него не е останало много. Проектът е дело на Roadster Shop, а усилията и степента на педантичност са епични.

Шасито е изработено от нулата, конструкцията е тръбна (хром-молибден), моторът е Chevy LS7 V8 с обем 427 куб. инча или 7 литра. Той е монтиран пет инча назад за по-добро разпределение на масите, снабден е със сух картер, а трансмисията е 5-тепенна Jerico. Огромна част от компонентие са изработени специално за този проект и това ясно личи. Но колата е предназначена за яко каране на писта, въпреки хипер педантичната израбортка, която може да предположи, че ще остане в някоя колекция и ще натрупа 5 мили за 10 години. 

Напротив, Rampage Camaro се чувства, като у дома си на Virginia International Raceway, като картата на пистата е залепена и на самото табло. Предлагаме ви обилна галерия от 65 снимки, както и видео в което ще видите и изработката на автомобила. А след като го направите, може да кликнете на този Vicious Mustang, проект който доста ни напомня на това Camaro, който обаче същевременно е и доста различен. 

Лукс от Китай!