Mercedes-Benz CLK GTR Roadster дрифти в тревата, лети и по рали отсечка. Видео и галерия

  • Галерия от 7 снимки. Галерия от 7 снимки.

16 Aug 2017

В случай, че не сте запознати, Merc CLK GTR е шосейната версия на състезателната кола за GT1 шампионатите на FIA, по изискването на която е нужно да имаш поне 25 „нормални“ (разбирайте легални за каране по пътя) коли, преди да можеш да пуснеш другите да се състезават. В резултат на това сега можем да ахкаме и охкаме при вида на шосейните Mercedes-Benz CLK GTR, автомобили приличащи на избягали от пистата именно защото са такива.

CLK GTR е разработка на AMG и също немската фирма H.W.A. (хората, които ръководят DTM отбора на Merc-AMG за последния му сезон 2017), като са направени едва 35 екземпляра. Два от тях обаче са прототипи, седем от колите са състезателните, а шосейките са едва 26 – двадесет купета и сааамо шест Roadster. Колата във видеото е Roadster №3, струва минимум 2 милиона евро, а собственикът и върти кръгчета на тревата сред други коли и кара сравнително лудо (за цената и клиренса на колата) по гориста отсечка.

Возилото в крайна сметка си е негово и е право на същия да решава как да го ползва. Ние само може да се радваме, че този Roadster не седи „на системи“ в някой климатизиран гараж, чакайки поредния търг. Не казахме за задвижването, Merc CLK GTR са сглобени с 6,9-литров V12 с 612 к.с. и 775 Нм, но няколко екземпляра са произведени с версия на 7,3-литровия мотор монтиран в SL 73 AMG (клокнете на колата долу) и Pagani Zonda.

Лукс от Китай!