Mercedes-Benz 190D 220 CDI с AMG спирачки и червен салон Recaro

  • Галерия от 9 снимки. Галерия от 9 снимки.

24 Jan 2019

W201, бейби Benz-ът при който ръчната спирачка стана наистина ръчна, за разлика от натискания с крак педал при W124 и колите преди него. Моделът, който даде началото на C-Class и който вероятно няма нужда от представяне. В случая имаме 190D с присадено сърце 220 CDI, а отговорните майстори за това са German Benz-Works.

За колата няма почти никаква информация, но като гледаме кората на мотора, можем да предположим, че е свален от W203 и че генерира около 150 к.с. и 350 Нм, от 2148 куб. работен обем. Което означава на практика два пъти повече мощност от оригиналния 2-литров атмосферен дизел на 190D.

Преди години инженерите на Mercedes бяха правили същия номер, полагайки доста труд и модификации. Тогава се наложи монтирането на рейка от Sprinter, а багажникът бе зает от кутии с електроника, които да лъжат мотора, че е в C-Class. Тук обаче не знаем как е извършена трансплантацията, но е видно, че е направена с доста любов. Вижте само тези AMG джанти и много вероятно излишно мощните, но пък супер седящи дискове и апарати с логото на AMG. Червеният салон Recaro с комбинация кожа/текстил пък е съвсем отделна тема на разговор.

Разгледайте кратката, но възхитителна галерия на тази нетипична 190-ка, след което може да кликнете на този 1990 Mercedes-Benz 190E от RENNtech, който вероятно е най-луксозният W201 на планетата. 

Лукс от Китай!