Dacia Duster става по-„премиум“. Вече и с LED светлини

  • Галерия с 14 изображения. Галерия с 14 изображения.
  • Трите издания на Duster. Посредата е фейслифтовия модел. Трите издания на Duster. Посредата е фейслифтовия модел.

31 Aug 2017

Честно казано ненавиждаме думата „премиум“, най-вече защото е изкилифенчена чуждица с която ни заливат отвсякъде. Почти всеки автомобилен (а и не само) производител изсипва по една торбичка с „премиум“ във всеки пресрелийз, когато последният касае обновен модел с „много по-богато серийно оборудване“. Факт е обаче, че Renault-Nissan вдигат нивото на един от най-продаваните SUV автомобили Dacia Duster. Колата е на пазара от 2009 година и оттогава досега са продадени над 1 милион коли. Супер.

Какво ново? Renault-Nissan все още не казват дали и какви са техническите новости, повече ще знаем с наближаване на салона във Франкфурт (14-24 септември), но споменават визуалните промени. LED дневни светлини, нова решетка, нови контури на капака и бронята, както и по-голям наклон на предното стъкло, който създавал усещане за повече простор в кабината. Колата има нови 17-ки, както и рейки на покрива, а отзад изглежда сякаш е свила стоповете на Jeep Renegade. Новият дизайн е готин.

Вътре? Все още няма снимки на салона, но Renault-Nissan казват, че е ‘completely redesigned, quality-feel interior and new equipment’. Тоест, изцяло преработен с по-качествени материали и ново оборудване. Любопитно ни е да го видим, както и да разберем има ли промяна по задвиването.

Първородната Godzilla!