Ford EcoSport идва с нов интериор и 4х4

  • Галерия с 18 снимки. Галерия с 18 снимки.

06 Sep 2017

Само седмица преди най-голямото автомобилно изложение за сезона - автосалона във Франкфурт - Ford вдигна покривалото от новия EcoSport. Колата имаше явна нужда от нов интериор и в добавка получава по-добри двигатели и двойно предаване. 

Най-новото под предния капак е 1,5-литровият дизел със 125 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия, която праща 300 Нм към четирите колела. Средният разход на тази версия е 4,5 л/100 км, а ако поръчате само предно предаване ще бъде дори по-нисък. Досегашният дизел с 95 коня и 5-степенна ръчка спира да се предлага и на негово място идва 100-конна версия на новия 1,5-литров, при това с 6-скоростна кутия.

Бензиновите версии ще разчитат изцяло на 1-литровия трицилиндров мотор с куп награди за мотор на годината. Вариантите ще бъдат със 100, 125 и 140 к.с., като само за средната версия ще се предлага възможност за автоматик. Окачването ще бъде пренастроено към още по-твърдо.
Ford предлага най-малкия си кросоувър с избор от 12 цвята и колела с размер до 18 инча. Освен че изглежда по-дългучест, EcoSport е получил по-готина предница. Истински съществените промени обаче са в интериора, откъдето най-накрая е изхвърлен остарелият 4-инчов екран. Новата система може да се поръча с диагонал на сензорния екран от цели 8 инча. В списъка с опциите откриваме и Bang & Olufsen с 10 говорителя, както и круиз контрол, камера за задно виждане и асистент за обекти в невидимата зона зад задните колони.

Все още е рано да кажем нещо за цените, но старият EcoSport започваше от 30 хил. лв.

 

Първородната Godzilla!